Het team
Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Zo`n kleine dertig jaar geleden, in 1980, begon een groepje van 4 dames met het organiseren van de eerste kledingbeurs. Het doel dat zij hierbij voor ogen hadden was: mensen de gelegenheid bieden goedkoop kleding aan te schaffen of om een extra centje te verdienen en tot slot konden ze iemand of een vereniging / stichting verrassen met een financiële bijdrage. Later is daar nog de inzameling van artikelen voor Polen bijgekomen. Deze opzet, zo kunnen we nu stellen, is geslaagd want inmiddels zijn we uitgegroeid tot een team van ongeveer 30 personen.

Tijdens de eerste kledingbeurzen mocht nog alles ingeleverd worden, zowel kinder- als dames- en herenkleding. Het werd een succes en besloten werd door te gaan. Echter na enige tijd werd duidelijk dat de dames- en herenkleding slecht verkocht in verhouding tot de kinderkleding. De inbreng van volwassenkleding was goed; iedereen wil de voor hem of haar niet meer bruikbare kleding wel een tweede ronde gunnen. Maar helaas voelen volwassenen een bepaalde schroom om voor zichzelf tweedehands te kopen, terwijl dit voor kinderen heel normaal is. Besloten werd om alleen door te gaan met kinderkleding.
Na een jaar of vijf, de groep was inmiddels zo groot en enthousiast, werd gestart met een speelgoedbeurs. Deze overtrof onze verwachtingen, er bleven nl. maar 3 stuks speelgoed over, de rest was gewoon allemaal verkocht. Dit succes was de reden dat we na enige tijd ook maar een baby-artikelenbeurs zijn gestart. En als laatste organiseren we, mits er lang genoeg vorst is, zodat er lang geschaatst kan worden, een schaatsbeurs.
Om dit alles te realiseren en goed te laten verlopen is ons team inmiddels, zoals eerder al vermeld, uitgegroeid tot ongeveer 30 personen. Ondanks dat het hard werken is op je vrije zaterdag en dan nog vrijwillig ook, hebben we een zeer standvastige groep. 3 van onze dames draaien nl. al langer dan twintig jaar mee, 10 dames al rond de 10 jaar en van de overige dames ook ruim de helft alweer langer dan 5 jaar. Doordat iedereen al zo lang meedraait leer je elkaar goed kennen, weet iedereen wat hij moet doen en kunnen we met z`n allen een organisatie -als die van ons- realiseren.

Mocht u enthousiast geworden zijn en ons willen komen helpen dan kunt u zich aanmelden via onze website en er wordt zsm contact met u opgenomen.